JEZ! Nationale Loterij & tombola's

Nationale Loterij & tombola's

Loterijen zijn ontstaan in het Middeleeuwse Brugge. De waarden en kenmerken zijn nog steeds van toepassing op de Nationale Loterij: iedereen die geïnteresseerd is en meerderjarig is kan deelnemen voor een bescheiden inzet, er is een vooraf bepaald lotenplan, de winst wordt enkel door toeval bepaald en de opbrengst staat ten dienste van gemeenschappelijke doelen.

Dankzij haar spelers kan de Nationale Loterij vandaag haar schouders zetten onder ontelbare organisaties en projecten binnen cultuur, sport, wetenschappelijk onderzoek, duurzame ontwikkeling, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking en veel meer.

Het welzijn en de bescherming van de spelers is van even groot belang in onze missie. Daarom biedt de Nationale Loterij een veilig, transparant en verantwoord kader zodat meespelen voor iedereen een fijne ontspanning kan zijn.

Het faciliteren van digitale tombola's sluit naadloos aan bij de missie en de opdracht van de Nationale Loterij. Via het tombolaplatform van de Nationale Loterij, met gecertifieerde trekkingen, krijgen goede doelen organisaties de mogelijkheid om hun nationale tombola te organiseren in een veilige en gecontroleerde omgeving in overeenstemming met de geldende regelgeving. De Nationale Loterij moet voor al haar operaties aan de hoogste standaarden voldoen en is onderworpen aan strenge controles. Het faciliteren van tombola's gebeurt dan ook volgens dezelfde hoge vereisten. De Nationale Loterij helpt op deze manier de goede doelen organisaties om op een veilige, transparante en verantwoorde manier fondsen te verzamelen en spelers te engageren voor hun initiatieven.

De kenmerken van een tombola voor het goede doel liggen in lijn met de basisprincipes van het unieke model van de Nationale Loterij: heel veel spelers die af en toe meespelen voor een bescheiden inzet en 100% van de winst die terugvloeit naar de samenleving.

Meer informatie over het goede doelenbeleid van de Nationale Loterij of de aanvraagprocedure voor een tombola vind je hier.

Tombola ten voordele van KBS onder KB KBS tombola (pub. 15/02/2023, numac 2022043375)